loading

Testikuljettajamme sen tietävät

 

Tällä sivulla testikuljettajamme kertovat kokemuksistaan Opelista. Ensimmäisenä ratin taakse istuivat Iida Repo ja Pasi Hiltunen. Testattavana oli viidennen sukupolven Opel Corsa.

 


 


Iida Repo
 


Pasi Hiltunen

”Näppärä kaupunkiajossa ja sutjakka pikkuteillä. Eihän tämä kiihdyttäessä mikään Ferrari ole, mutta siksipä kulutuskin on jokaiselle kukkarolle sopivaa!”


”Pisteet erityisesti pienen henkilöauton maineen karistamisesta. Sisätilat olivat isollekin miehelle todella hyvät. Kuskin paikalla ei yli satakiloista miestä ahdistanut mistään suunnasta!” 


 

  Sutjakkaa menoa


”Näppärä kaupunkiajossa ja sutjakka pikkuteillä. Eihän tämä kiihdyttäessä mikään Ferrari ole, mutta siksipä kulutuskin on jokaiselle kukkarolle sopivaa!”

Noutaessani punaista uutta Opel Corsaa testiajoon se hohti uuden karheana ja pesusta kiiltävänä auringonpaisteessa. Mukava aloitus, tällaiseen autoon istuisi mielellään useamminkin. Uuden auton tuoksusta nauttiessa myyjä opasti minua ystävällisesti käyttöominaisuuksista.

Käytännöllisiä ominaisuuksia

Auton ominaisuuksissa oli paljon hyvää ja käytännöllistä. Autosta alkoi ajossa huomata muitakin hyviä piirteitä. Ajamiseen oli tilaa riittävästi, ja tärkeimpiä tavaroita sai keskikonsoliin. Iso plussa USB-liitännästä keskikonsolissa. Ajomukavuutta nosti huomattavasti se, että puhelimesta sai soitettua omaa musiikkia samaan aikaan, kun puhelin latautui. Ei tarvinnut lähteä etsimään sopivaa adapteria tupakansytyttimeen, joka sekin yleensä näyttää rumalta. Mitä vähemmän ylimääräisiä paloja, sen parempi. Nopeammassa ajossa äänet tulivat sisälle, siitä pientä miinusta.

Kaupunkiin sopiva

Kaupunkiajossa Corsa oli sukkela ja sutjakka: sellainen jonka pystyy parkkeeraamaan mihin vaan, ja pienikin ajoväylä kelpaa. Corsa kulki yllättävistäkin tietyömontuista notkeasti ja erottui positiivisesti edukseen isommista automalleista, joissa kokemus vastaa yleensä puolelta toiselle heiluvaa laivaa.

Corsa on pieniruokainen, mutta yllätti taloudellisuudellaan napakammankin kuskin käsissä. Kaikin puolin uusi Opel Corsa oli positiivinen kokemus. Voin hyvinkin suositella esimerkiksi ystävälle, joka etsii pienikulutuksista kompaktin kokoista mallia.

Arvostele asteikolla 1-5: 

Ulkonäkö
Ajomukavuus  
Suorituskyky  
Tilat  

Siirry ylös